A fészekhinta előnyei a gyerekekre való tekintettel

fészekhinta

Amikor valaki gyerek, szinte nincs jobb érzés a világon, mint hintán vagy ezen belül fészekhintán repülni a levegőben. Az arcban zúgó szellő és a levegőben való felszállás izgalma a gyermekkor dédelgetett része a világ számos részén. De ez a szeretett játszótéri alapelem jótékony hatással van gyermeke egészségére és fejlődésére is.

A hintázás szórakoztató. A legtöbb gyerek csak erre gondol, amikor ezek felé rohan, amikor megérkezik a parkba. A gyerekek – és sok szülő – nem veszik észre, hogy a fészekhinta használatának számos fizikai és egyéb előnye van, amelyek segíthetik őket a növekedésben és a fejlődésben.

Az egyik fizikai előny a jobb testtudatosság, ami azt jelenti, hogy gyermeke megérti azokat a mozdulatokat, amelyeket a teste végezhet. A test ízületeiben receptorok találhatók, amelyek aktiválásukkor jelzik az ízületek elhelyezkedését. Ahogy a gyermek magabiztosabbá válik a fészekhintában, egyre erősebben, hosszabb fogja élvezni ezt.

A hintázás a gyermekek koordinációjának fejlesztésében is segít, mert ehhez több izomcsoportot kell egyszerre megmozgatni. Hasizmaikat be kell kapcsolniuk, hogy függőlegesen maradjanak a fészekhinta közepén. Karjaik akkor is össze vannak kapcsolva, amikor kerethez rögzített kötelekbe vagy láncokba kapaszkodnak.

A fészekhinták jellemzően a játszótereken vannak vagy az udvarokon, tehát a szabadban. A gyermekek szabadtéri játékának fizikai előnyei hatalmasak. A kint játszó gyerekek több aerob gyakorlatot és erősítő edzést tesznek, miközben futnak, ugrálnak, tolnak, húznak és másznak. Csontjaik és izmaik megerősödnek. Emiatt azok a gyerekek, akik rendszeres időt töltenek szabadtéri játékokkal, több kalóriát égetnek el, ami csökkenti a gyermekkori elhízás kockázatát.

Ráadásul a fészekhinta egyszerre több gyerek által is használatba vehető, ami segíti fejleszteni a szociális készségeiket is. Az ilyen előnyöknek lehet örülni a Játszótérland által forgalmazott minőségi termékek használatának a hatására is.