A túlzott edzésnek a veszélyei egy street workout park esetében

street workout park

A túlzásba vitt edzés veszélyei ellenére rengeteg túlteljesítő, edzésfüggő és élsportoló van, akik feszegetik a határaikat. A túledzettség többféle formában jelentkezhet, kezdve attól, aki nem tud betelni az edzőteremben a súlyemeléssel, egészen olyanig, aki egy street workout parkban nem tudja abbahagyni a szabadtéri edzést.

Az edzés formájától függetlenül a túledzettség súlyos egészségügyi problémákat okozhat. A jó hír az, hogy vannak konkrét lépések, amelyeket megtehet, hogy elkerülje ezt a jelenséget és hogy a street workout park edzései is a lehető legegészségesebbek és biztonságosabbak legyenek.

Mindenkinek más a határa, de van egy viszonylag egyszerű módja annak, hogy megértsük a túledzettséget. Általában azt a pontnak tekintik, amikor a sportoló képességei felérik a felső plafont, akár a túlzott edzések miatt, akár azért, mert nem tud állandó szinten teljesíteni.

A túledzettség megértésének másik módja annak felismerése, hogy az edzés ideje megfelelő egyensúlyban van a pihenéssel. Ha a teste nem pihen eleget, akkor valójában nem edz megfelelően, akkor sem, ha ezt egy street workout parkban teszi. Végtére is, az edzés felépülési és pihenési eleme létfontosságú, és segít a szervezet sejtjeinek helyrehozni a károsodásokat és felépülni a rá nehezedő terhelésekből.

Ennek a jelenségnek több tünete lehet, amiből könnyen fel lehet ismerni és érdemes ezekre figyelni a street workout park edzések során is. Ezek a tűnetek a következőek lehetnek: erőteljes izomláz és szédülés, folyamatos szomjúság, emelkedett pulzus a pihenés idejében, mentális változások, rendellenes hormonális változások, illetve az alvatlanság.

A street workout park rendkívül népszerű már a napjainkban, de egy ilyen helyen történő edzés túlzásba vitele sem egészséges. Ezt megfelelő pihenéssel, regenerálódással, kiegyensúlyozott edzéstervvel, illetve egy egészséges étrenddel lehet orvosolni.