Alapvető ismeretek a műfű lerakása kapcsán

műfű lerakása udvaron

Ahhoz, hogy a műfű lerakása egy kemény alapra, például betonra vagy aszfaltra, kiválóan valósuljon meg, javasoljuk, hogy helyezzen el egy megfelelő réteg alátétet a szintetikus pázsit alá.

Mielőtt lefektet ebben az esetben egy habszivacsot, feltétlenül tisztítsa meg az alatta lévő felületet. A hab alátét extra párnázást és vízelvezetést biztosít, hogy a műgyep egész évben kiváló színvonalú legyen.

Azonban sajnos nem ajánlott a műfű lerakása közvetlenül a talajra. Ennek az az oka, hogy a talaj könnyen az időjárás okozta elhasználódás áldozatává válhat, ami hatására sérül. Végső soron ez tönkreteszi a műfű lerakását, ezért feltétlenül erősebb alapra kell fektetni a szintetikus pázsitot.

A műfüvet lerakni a beton tetejére is lehet, ha az egyenletes és képes megfelelően elvezetni a vizet. Mindazonáltal, függetlenül attól, hogy a beton egyenletes-e vagy sem, javasoljuk, hogy használjon alátétet, hogy megfelelő módon gondoskodjon a műpázsitjának a lehető legjobb gondozásáról.

Sokszor kérdezik az ügyfelek, hogy mennyire javasolt egy fából készült terasz esetében a műfű lerakása. A betonhoz hasonlóan itt is jó ötlet lehet, azonban meg kell tennie a megfelelő óvintézkedéseket, mielőtt ezt megvalósítaná. Győződjön meg arról, hogy a fa erős és friss, tehát nem gyenge vagy penészes. Arra is ügyelnie kell, hogy valamilyen alátétet és gyomréteget használjon, hogy a műpázsit csúcsformában maradjon.

Ha szüksége van segítségre a műfű lerakásával kapcsolatban, a Grassland csapata a szakértelmével képes egy ilyen típusú projektet valóssá tenni.